وبلاگ

ورم و قرمزی پای کودک. آیا مشکل کفش اوست؟!

ورم و قرمزی پای کودک

…آیا تاکنون متوجه ورم و قرمزی پای کودک خود شده اید؟ طبق تحقیقات انجام شده توسط دانشگاه علوم پزشکی، بیش از یک چهارم بچه ها کفشی می پوشند که مناسب پای آن ها نیست.

چه کسی مقصر است؟

آخرین باری که پای کودک خود را اندازه گرفتید کی بود؟ در یکی از موارد دانشگاه علوم پزشکی از 2000 پدر و مادر نظرسنجی کرده است. نشان داده است که 85٪ از ما کفشهای کودکان خود را بدون اندازه گیری پایشان خریداری کرده ایم. و با کمال تأسف40٪ از والدین اعلام کرده اند که حتی در صورت شکایت فرزندان از نامناسب و آزار دهنده بودن کفش کنونی حاضر به خرید یک جفت کفش جدید برای کودک خود نیستند!

جالب است بدانید که پای بیش از نیمی (55٪) از کودکان از پوشیدن کفشی که خیلی کوچک است یا برای پای کودکان نامناسب است، آسیب دیده است.

اندازه و فرم پاهای کودکان قبل از رسیدن به سن جوانی به سرعت تغییر می کند. پس تهیه کفش هایی که از آنها محافظت و پشتیبانی نماید بسیار مهم و ضروری است.

به گفته دکتر ایران نژاد، پزشک متخصص اطفال: “پوشیدن سایز یا نوع کفش نامناسب در کوتاه مدت باعث ایجاد تاول، کبودی و پینه پا می شود. اما این مسئله در طولانی مدت می تواند بر رشد پا تأثیر بگذارد و منجر به مشکلات اسکلتی – عضلانی گردد.”

پای کودک رشد می کند

پای کودکان هنوز در حال رشد است و بیشتر از پای بزرگسالان در معرض آسیب قرار می گیرد. بنابراین اطمینان از پوشیدن کفش مناسب هم از نظر سایز (عرض و طول) و هم مناسب بودن برای سن کودک مهم است. همچنین متناسب بودن با کاربرد مد نظر آن (مانند ورزش، مهمانی، رفتن به مدرسه و …) از دیگر عوامل مهم است. ورم و قرمزی پای کودک نشان دهنده وجود مشکلی است که هرچه زودتر باید حل شود.

طبق نتایج بررسی دیگری که در دانشگاه جانز هاپکینز انجام شده بیش از یکی از هر 10 پدر و مادر اذعان داشتند که اطلاعی از اندازه کفش فعلی فرزند خود ندارند و 38٪ اعتراف می کنند که بدون اطلاع از اندازه پای او برایش کفش خریداری کرده اند! این بررسی همچنین نشان داد که دختران بیشتر در معرض خطر هستند. زیرا والدین دوست دارند کفش های شیک و رسمی را برای دختربچه هایشان انتخاب کنند. که این نوع کفش ها حتی برای خانم ها هم آزار دهنده و تحمل آن ها سخت است.

والدین به طور ناخواسته به کودکان خود کفش هایی می پوشند که متخصصان پا برای استفاده روزمره از جمله جست و خیز و بازی توصیه نمی کنند. همین مسئله عامل ایجاد ورم و قرمزی پای کودک می شود. مشکلی که باعث مشکلات مختلف روحی و رفتاری در کودک شود. در حالی که ما دلیل این رفتار های کودک را نمی دانیم!

کار را به کاردان بسپاریم!

دکتر ایران نژاد می افزایند: ما به والدین توصیه می کنیم که همواره اندازه پای فرزندان خود را داشته باشند. و انتخاب کفش های روزمره آنها توسط یک فرد حرفه ای انجام شود. به طور معمول برای یک کودک خردسال [1 تا 3 سال] ، تغییرات پا می تواند خیلی سریع اتفاق بیفتد ، و پدر و مادر باید اندازه گیری پاهای فرزند خود را هر دو ماه انجام دهند. برای کودکان بزرگتر ، ما هر سه تا چهار ماه یکبار را توصیه می کنیم. این امر به ویژه دردوران بلوغ بسیار مهم خواهد بود.

 

در مورد کفش کودکان به چه نکاتی باید توجه کرد تا ورم و قرمزی پای کودک به خاطر نامناسب بودن کفش رخ ندهد؟

  • طول و عرض کافی: تمام کفش های کودکان باید از نظر طول و عرض اندازه گیری شوند. و با اندازه پای کودک تناسب کامل داشته باشند.
  • اندازه مناسب پاشنه: پاشنه کفش باید به اندازه پاشنه پهن باشد تا هنگام راه رفتن ثبات کاملی در ستون فقرات ایجاد کند. و از یک ماده جاذب ضربه ساخته شده باشد.
  • ارتفاع مناسب پاشنه : حالت ایده آل ارتفاع پاشنه حدود 7/0 سانتی متر است. کفشهای کاملاً تخت مانند کفش های باله جذب شوک کمی دارند و پاشنه های با ارتفاع بیش از 2 سانتی متر می توانند عضلات ساق پا را کوتاه کرده و فشار را روی پنجه پا وارد کنند.

انگشتان هم جزئی از پا هستند!

  • شکل ناحیه انگشتان پا : این بخش از کفش باید به شکل پا باشد و نوک تیز یا بیش از حد مخروطی نباشد.
  • نگه داشتن پا در کفش: کفش باید توسط بند ، ولکرو، سگک یا هر مکانیزم دیگری روی پا نگه داشته شود.این امر به جلوگیری از تغییر شکل انگشتان کمک می کند. زیرا عدم وجود عاملی که کفش را به خوبی روی پا حفظ کند باعث می شود که پا در کفش به بالا و پایین بلغزد. و پنجه ی پا و انگشتان مجبور شوند برای نگه داشتن کفش به صورت مداوم تغییر شکل و وضعیت بدهند. و این مسئله به انگشتان پا آسیب می رساند . این مشکلی است که در کفش های مدل جدید و کفش های راحتی (کفش های شبیه گیوه) وجود دارد. این یکی از مهمترین عوامل ایجاد ورم و قرمزی پای کودک در بخش مچ و ساق است.
  • جنس کفش: چرم بهترین ماده برای کفش بچه ها است. زیرا انعطاف پذیر و نرم است اما پوشیدن آن کمی سخت تر از کفش های پارچه ای است. همچنین چرم باعث ورود هوا می شود و اجازه خروج رطوبت را می دهد. و این یعنی پا در بیشتر شرایط خنک و خشک است. نبوک، جیر و سایر فراورده های چرم که همان خواص چرم را دارند هم مواد مناسبی برای کفش های بچه گانه هستند. سعی کنید از خرید کفش هایی که از مواد دیگر ساخته شده اند (مواد مصنوعی و پلاستیک) خودداری کنید. زیرا این کفش ها اغلب سخت و غیر قابل انعطاف هستند و اجازه نمی دهند پای کودکان شما نفس بکشد.

دیگر چه؟

عمق کافی ناحیه انگشتان پا:  این امر به ویژه در افرادی که انگشت شست پای بزرگ تری دارند در جلوگیری از مشکلات ناخن پا بسیار مهم است.

استحکام:  کفش باید داری کفی مستحکمی باشد و نباید بیش از حد خم شود یا مچاله شود. کفش های راحتی و کفش های باله نمونه هایی هستند که خیلی راحت خم می شوند.

رعایت مسائل و نکات فوق باعث می شود که کمتر شاهد ورم و قرمزی پای کودک خود باشیم. و لذت هم قدم شدن با ما در چشمان کودکانمان احساس شود.

آیا شما تا کنون با این مشکل مواجه شده اید؟ نظرات خود در این زمینه را در پایین این مطلب با ما درمیان بگذارید.

همچین در بخش فروشگاه سایت ضیا کالا می توانید کفش هایی مناسبی برای پای فرزندان دلبندتان تهیه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید